Sinuzita: Ce este si cum o putem trata?

Ce este sinuzita?

Sinuzita sau infectia sinusala apare in momentul in care mucoasa ce imbraca sinusurile se inflameaza, avand cauze bacteriene sau virale. Sinusurile sunt cavitati umplute cu aer, aflate la nivelul fetei (maxilare, frontale, sfenoidale, etmoidale) ale caror rol este in principal de aparare imunologica (filtreaza aerul de patogeni). Sinusurile mai au si alte roluri cum ar fi: izolarea radacinilor dentare de flucuatile de temperatura din cavitatea nazala (trecerile bruste de la temperatura ridicata la temperatura scazuta sau invers), protectie impotriva traumatismelor craniene si multe altele.

Care sunt cauzele aparitiei sinuzitei?

De obicei, sinuzita apare secundar unei infectii virale respiratorii. Exista si situatii in care apare din cauza unor alergeni sau a unor substante poluante sau puternic iritante, inhalate pentru o perioada indelungata.

In cazul infectiilor virale, mucoasa se inflameaza, secretiile nazale devin abundente si astfel nu se mai permite evacuarea lor in mod optim, iar acest lucru afecteaza bariera naturala de aparare a sinusurilor, permitand bacteriilor sa se inmulteasca necontrolat, iar astfel apare sinuzita. La fel se intampla si in cazul alergenilor sau a substantelor poluante.

sinuzitaCare sunt simptomele sinuzitei?

In functie de sinusurile afectate, exista mai multe tipuri de sinuzita: etmoidala, maxilara, sfenoidala, frontala. Fiecare dintre acestea pot fi cronice sau acute.

Simptomele comune pentru aceste tipuri de sinuzita sunt:

– presiune si durere de cap (in special la nivelul ochilor)

– senzatie de disconfort la nivelul sinusurilor

– senzatia de nas infundat si respiratie pe gura (in special in timpul noptii)

– exces de mucus si scurgeri postnazale

– febra

– dureri de gat.

Cum se diagnosticheaza sinuzita?

Diagnosticul se pune de catre medicul ORL, dupa cateva investigatii specifice. Consultul incepe cu intrebari despre ce il deranjeaza pe pacient, cand au inceput simptomele. Apoi, se va trece la examenul fizic, examinarea nasului, a gatului cu ajutorul unui instrument specific, denumit nasofaringoscop.

In unele cazuri, se pot recomanda radiografii, tomografii computerizate sau o ultrasonografie.

Tratament sinuzita: cum se poate trata sinuzita?

Tratamentul sinuzitei se axeaza pe eliminarea infectiei si a simptomelor suparatoare, astfel incat pacientii sa isi poata recapata confortul si sanatatea.

In functie de gravitatea sinuzitei, se pot recomanda tratamente simple, bazate pe bai de abur, ceaiuri medicinale, medicamente pentru eliminarea mucusului, pentru reducerea congestiei (spray-uri nazale sau pastile). In cazul unei suprainfectii bacteriene se vor recomanda antibioticele, iar in cazuri mai grave se poate recomanda chiar si tratamentul chirurgical.

Masca faciala din pietre de jad poate trata sinuzita

In cazul in care va confruntati cu o sinuzita ce nu necesita tratament cu antibiotice sau chirurgical, deci o sinuzita fara complicatii, Masca faciala din pietre de jad va poate ajuta si poate trata simptomele suparatoare.

Masca faciala din pietre de jad este realizata integral din pietre de jad natural, astfel ca o sa va bucurati de beneficiile acestei pietre cu proprietati vindecatoare. Masca actioneaza prin intermediul ionilor negativi, ce au efect antiinflamator si antibacterian, astfel ca inflamatia va disparea. De asemenea, oxigen si sange proaspat va fi adus in zona, astfel incat mucoasa se va reface mai repede.

Masca faciala din pietre de jad

Multumita efectului vasodilatator, veti scapa mai repede de senzatia de nas infundat, deoarece mucozitatile vor fi eliminate rapid si eficient. Iar aceste rezultate le veti obtine indiferent de cauza sinuzitei (alergeni sau virusi).

Mai multe detalii despre Masca facial din pietre de jad puteti afla de aici: https://www.casajad.com/produs/masca-faciala-din-pietre-jad/

Va dorim multa sanatate si nu uitati ca este indicat sa mergeti la medic de la primele simptome ce pot indica o sinuzita, astfel incat sa beneficiati de un diagnostic si de un tratament corespunzator.

One thought on “Sinuzita: Ce este si cum o putem trata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Livrare gratuita pentru comenzi cu o valoare mai mare de 1500 lei. Dismiss